Δήλωση Γρηγόρη Ζαρωτιάδη μετά το πέρας και της τρίτης εκλογής ανάδειξης εξωτερικών μελών ΣΔ ΑΠΘ

Σε συνέχεια της πρώτης, αλλά και της δεύτερης εκλογικής διεργασίας ανάδειξης των “εσωτερικών μελών” του Συμβουλιου Διοίκησης, έπραξα με συνέπεια ότι μπορούσα για να προχωρήσουμε στη συναινετική συγκρότηση του 11-μελούς με σεβασμό στην αντιπροσωπευτικότητα της εκφρασμένης προτίμησης της κοινότητάς μας.

Υποστήριξα εξ αρχής τη γνωστή λύση συναινετικής επιλογής των πέντε εξωτερικών μελών σύμφωνα με την προτίμηση των πεντε πρώτων σε σειρά εκλογής εσωτερικών μελών.

Συνέβαλα ώστε να εξαντληθούν τα περιθώρια συνεννόησης, για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας και να διασφαλίσουμε τη συγκρότηση του Συμβουλίου Διοίκησης με τον καλύτερο δυνατό για το μέλλον του ΑΠΘ τρόπο, παρά το απαράδεκτο – νομοτεχνικά και πολιτικά – του ισχύοντος νόμου πλαισίου.

Δυστυχώς, παρά τις εκκλήσεις που απηύθυνα, η ως άνω συναινετικη πρόταση συγκρότησης του 11-μελούς δεν έγινε αποδεκτή, ενώ εναλλακτικές προτάσεις που κατατέθηκαν δεν τιμούν το Ίδρυμα!

Διεκδικώ την ευθύνη του Πρύτανη του ΑΠΘ τιμώντας τη στήριξη που έλαβα, αλλά και τις συγκεκριμένες θέσεις μου και την πρόταση μου.

Με σεβασμό στο μέλλον του ΑΠΘ και πίστη στην προοπτική που υπερασπίζομαι,

Exit mobile version