Δίκη για Μάτι: Αναβλήθηκε η δίκη Ματθαιόπουλου

Στο κτίριο 13 και στη μεγαλύτερη αίθουσα που υπάρχει στο Πρωτοδικείο συνεχίζεται η δίκη για το Μάτι. Τα πρώτα 50 θύματα της φονικής πυρκαγιάς που κατέκαψε το Μάτι δήλωσαν δια των συνηγόρων τους παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας (Πολιτική Αγωγή) ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που θα δικάσει τους 21 κατηγορούμενους για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην Ανατολική Αττική, το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στο Εφετείο, ημέρα που θα συνεχιστεί η διαδικασία των δηλώσεων παράστασης Πολιτικής Αγωγής από τα θύματα της πυρκαγιάς, η οποία άφησε πίσω της περισσότερους από 100 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Και σήμερα, βρέθηκαν στα δικαστήρια πολλά θύματα και συγγενείς θυμάτων.

Αναβλήθηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου 2023 η δίκη του Βασίλη Ματθαιόπουλου

Ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος, κατηγορείται για τα πλημμελήματα της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας παράνομης βίας, μετά από μήνυση του πυραγού Δημήτρη Λιότσου, πραγματογνωμόνα της Εισαγγελίας στην έρευνα για την πυρκαγιά.

Ο αξιωματικός κατηγορεί τον τότε αρχηγό του Σώματος για προσπάθεια παρεμβάσεων στο έργο που του είχε ανατεθεί από την Εισαγγελία και πιέσεων που είχε δεχθεί από τον κ. Ματθαιόπουλο με σκοπό τη συγκάλυψη τυχόν ευθυνών για την διαχείριση της κατάστασης στο Μάτι από την Πυροσβεστική.

 

 

ertnews.gr

Exit mobile version