Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατηγορηματική η έδρα ότι ο ναζιστικός χαιρετισμός Πλεύρη έγινε απουσία της

Ο ναζιστικός χαιρετισμός του συνηγόρου υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνου Πλεύρη, που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων που εστίασαν στην ανοχή της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συζητήθηκε σήμερα, Δευτέρα, κατά τον σχολιασμό των δικηγόρων επί των καταθέσεων της Μάγδας, Τάκη και Ειρήνης Φύσσα, στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό.

Ο ναζιστικός χαιρετισμός του Κωνσταντίνου Πλεύρη δεν έλαβε χώρα παρουσία των μελών της έδρας, υπογράμμισε η πρόεδρος Σοφία Πανουτσακοπούλου. Λαμβάνοντας τον λόγο ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής, Αργύρης Συρίγος, μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Έχουμε μία μητέρα που έρχεται στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο έχοντας αυτό ως δεδομένο και ένας συνήγορος υπερασπίσεως γνωρίζοντας αυτό, επιλέγει να χαιρετήσει ναζιστικά μπροστά σε μια μάνα που έχει έρθει γνωρίζοντας ότι έχει χάσει το παιδί της λόγω αυτής της ιδεολογίας. Δεν τον ανακαλέσατε στην τάξη με βάση το άρ. 334 ΚΠΔ και, επιμένω, αφού δεν έγινε την τελευταία φορά, θα παρακαλούσα να τον ανακαλέσετε στην τάξη όταν επαναληφθεί».

 

 

cnn.gr

Exit mobile version