Δικαιώθηκε η Χριστίνα Καλημέρη ακολουθούν και άλλες υποθέσεις

Εμπαθείς και εκδικητικοί με δικαστική βούλα στην ΕΡΤ3

Ούτε να απολαύσουν την εβδομάδα που προηγείται του Δεκαπενταύγουστου και παραδοσιακά είναι της… χαλάρωσης, πριν μπουν στην τελική ευθεία για τη ΔΕΘ και ό,τι άλλο έρχεται , δεν άφησε το Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τον γενικό διευθυντή της ΕΡΤ3, Φίλιο Στάγκο και τον πρώην διευθυντή Ενημέρωσης, Δημήτρη Αθανασόπουλο, ο οποίος το τελευταίο διάστημα δεν βρίσκεται στην Αγγελάκη ή τη Στρατού αλλά στο ΥΜΑΘ ως αποσπασμένος στο γραφείο της γ.γ Τύπου και Επικοινωνίας Βόρειας Ελλάδας.


Και αυτό, γιατί λίγο πριν η γνωστή δημοσιογράφος του Τρίτου Καναλιού, Χριστίνα Καλημέρη συμπληρώσει δύο χρόνια στο ραδιόφωνο όπου αποφάσισαν πως θα είναι… καλύτερα (για το κανάλι; για εκείνη; για εκείνους;) το δικαστήριο απεφάνθη πως η μετακίνησή της ήταν καταχρηστική από πλευράς τους, “αντισυμβατική και παράνομη” και μάλιστα έγινε για λόγους “εμπάθειας” και “εκδίκησης”.


Η απόφαση-καταπέλτης που δέχεται όλες τις αιτιάσεις της κ. Καλημέρη, η οποία από ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα των ειδήσεων της ΕΡΤ3 βρέθηκε εκτός γυαλιού, είναι τελεσίδικη, ενώ υποχρεώνει τον κ. Στάγκο να την επαναφέρει στη θέση της και την ΕΡΤ να της καταβάλλει όλα τα δικαστικά έξοδα.


Την είδηση έκανε γνωστή μέσω Facebook, η δημοσιογράφος επισημαίνοντας πως στη δίχρονη περιπέτειά της επέλεξε μονάχα το δρόμο της δικαιοσύνης (και δικαιώθηκε για την επιλογή της) ενώ επισημαίνει πως “φυσικά και η απόφαση αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει την δύσκολη κατάσταση στην τηλεόραση της ΕΡΤ3 και να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν και διογκώνονται συνεχώς το τελευταίο διάστημα. Αποτελεί όμως ένα σημαντικό δικαστικό προηγούμενο, μια ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον και μια προειδοποίηση για όσους θελήσουν να συμπεριφερθούν με ανάλογο τρόπο, αντιμετωπίζοντας τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα σαν μαγαζάκι τους και τους εργαζόμενους σαν υπαλλήλους τους, που τους πληρώνουν από την τσέπη τους!”.


Εμείς, όμως οφείλουμε να τονίσουμε (και επιπλέον να αναμένουμε με δημοσιογραφικό ενδιαφέρον να μάθουμε) πως ο κ. Στάγκος ως γενικός εκτός της προφανούς υποχρέωσής του να την επαναφέρει στη θέση της, οφείλει (μαζί με τον κ. Αθανασόπουλο, τον οποίο κατονομάζει στην κερδισμένη αγωγή της) να της ζητήσει συγγνώμη για την ταλαιπωρία και τα έξοδα, αλλά και να απαντήσει στο γιατί το έκανε…

O… ανθηρόστομος

Εφημερίδα Μακεδονία

Η ανάρτηση της Χριστίνας Καλημέρη στο προσωπικό της ιστολόγιο

“Δεν ήταν απλά άλλη μια μεγάλη αδικία, δεν ήταν άλλο ένα δείγμα ανεκδιήγητης ανικανότητας στην διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, δεν ήταν ακόμη μια αλητεία, όπως την χαρακτήρισαν όλοι με το πρώτο άκουσμα. Η μετακίνηση μου, μετά από 30 χρόνια, από την τηλεόραση της ΕΡΤ3 στο ραδιόφωνο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, οφείλεται σε λόγους «ΕΜΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» και ήταν «ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ»!
Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 Φίλιος Στάγκος και ο τότε Διευθυντής Ενημέρωσης, πλέον αποσπασμένος στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, Δημήτρης Αθανασόπουλος, αλλά και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στην διοίκηση που συμφώνησαν ή διαφώνησαν αλλά δεν αντέδρασαν, αποφάσισαν ότι ήταν καλύτερο για την ΕΡΤ3, όχι μόνο να απομακρυνθώ από τα δελτία ειδήσεων, αλλά να φύγω τελείως από την τηλεόραση και να μετακινηθώ στο ραδιόφωνο! Όπως αποδείχτηκε έκαναν… ΛΑΘΟΣ!
Για δύο χρόνια δεν είπα κουβέντα, θα μου επιτρέψετε τώρα να σας κουράσω λίγο:
Εργάζομαι στην τηλεόραση της ΕΡΤ3 από το 1989. Όλα αυτά τα χρόνια, έχουν αλλάξει πολλές διοικήσεις και ουδέποτε απασχόλησα κάποια από αυτές με προβλήματα, λάθη ή ενέργειες, που έβλαψαν το κανάλι και την εικόνα του προς τα έξω.
Δεν έχω ταυτιστεί ποτέ με κόμματα και διατηρώ την αντικειμενικότητα μου ως δημοσιογράφος, σε πείσμα των καιρών, προασπίζοντας την δεοντολογία, τις αρχές και τις αξίες του κλάδου.
Όλα αυτά, προφανώς αποτελούν αρνητικά χαρακτηριστικά για την διοίκηση της ΕΡΤ και της ΕΡΤ3, που αποφάσισε ότι πρέπει να με βλάψει γιατί, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι, διαφώνησα με το σχέδιο τους (ας το πούμε έτσι) για το κανάλι.
Με το που έγινε γνωστή η βλαπτική μεταβολή στην εργασιακή κατάσταση μου, πολλοί ήταν αυτοί που μου πρότειναν να απευθυνθώ στους βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, ορισμένοι μάλιστα από τους οποίους με προσέγγισαν από μόνοι τους, προκειμένου να μεσολαβήσουν. Αρνήθηκα!
Μου είπαν να μιλήσω στους συναδέλφους που εργάζονται σε αλλά μέσα προκειμένου να δημοσιοποιήσουμε το θέμα, να τους εκθέσουμε και να πιέσουμε με αυτόν τον τρόπο. Αρνήθηκα και πάλι!
Κάποιοι άλλοι μου είπαν να συμβιβαστώ με την κατάσταση και να διαπραγματευτώ μαζί τους «απολαμβάνοντας» την «ηρεμία του ψυγείου» και ενδεχομένως και καλύτερες απολαβές μέσω επιδομάτων. Δεν το συζήτησα καν!
Ακολούθησα τον δρόμο της δικαιοσύνης ενημερώνοντας παράλληλα την ΕΣΗΕΜΘ που, δυστυχώς, πείστηκε από τις εξηγήσεις της Διοίκησης της ΕΡΤ3 και θεώρησε ότι, αν και λανθασμένη και άδικη απόφαση, πρόκειται για νόμιμη άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος και όχι για μια φανερά βλαπτική μεταβολή και μια άκρως αντισυναδελφική συμπεριφορά που θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί τελείως διαφορετικά!
Δικηγόροι, εξώδικα, προσωρινές διαταγές, αγωγές, εφετείο! Μια διαδρομή δύσκολη αλλά υποχρεωτική αν θεωρείς ότι έχεις δίκιο! Νιώθω δικαιωμένη, δεν νιώθω ότι νίκησα. Για μένα ήταν πάντα αδύνατον να συλλάβω ότι βρίσκομαι στα δικαστήρια και δίνω μάχη ενάντια στην ΕΡΤ που υπηρετώ με αγάπη και αφοσίωση τόσα χρόνια. Όλο αυτό φάνταζε πάντα στο μυαλό μου σαν μια «ανωμαλία», μια «παρεκτροπή» που οφείλεται στις αποφάσεις συγκεκριμένων ανθρώπων, που δεν ενδιαφέρονται για την δουλειά και το καλό της ΕΡΤ, αλλά μόνο για τη θέση και τον εαυτό τους. Άντε και για λίγους φίλους τους! Αποφάσεις κάποιων περαστικών, με περιορισμένες ικανότητες, χωρίς σχέδιο και όραμα, χωρίς ενδιαφέρον για τους ανθρώπους, ανίκανοι να διαχειριστούν κάτι που ξεπερνάει πολύ τις δυνατότητες τους.
Φυσικά και η απόφαση αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει την δύσκολη κατάσταση στην τηλεόραση της ΕΡΤ3 και να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν και διογκώνονται συνεχώς το τελευταίο διάστημα.
Αποτελεί όμως ένα σημαντικό δικαστικό προηγούμενο, μια ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον και μια προειδοποίηση για όσους θελήσουν να συμπεριφερθούν με ανάλογο τρόπο, αντιμετωπίζοντας τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα σαν μαγαζάκι τους και τους εργαζόμενους σαν υπαλλήλους τους, που τους πληρώνουν από την τσέπη τους!
Καλές διακοπές και καλή αντάμωση!”
Exit mobile version