Διαμαρτυρία με «ανθρώπινη αλυσίδα» μαθητών και γονέων στο 3ο ΓΕΛ Καλαμαριάς

Διαμαρτύρονται για την μεταστέγαση μαθητών σε σχολεία που βρίσκονται σχεδόν 3 χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους. "Μας εμπαίζει η Δευτεροβάθμια. Φαίνεται πως κάτι είναι ενορχηστρωμένο εδώ", καταγγέλλουν οι γονείς

Μία ανθρώπινη αλυσίδα σχημάτισαν γονείς και μαθητές έξω από το 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την μεταστέγαση των μαθητών σε σχολεία που βρίσκονται σχεδόν 3 χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους. Ένα θέμα που πρώτα είχαν αναδείξει το το makthes.gr και η «ΜτΚ», ήδη από τον περασμένο Αύγουστο.

Σήμερα, όλοι οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ στήριξαν τα συγκεκριμένα παιδιά και πριν το μάθημα πιάστηκαν χέρι χέρι με τους γονείς για να διαμαρτυρηθούν. Στο σχολείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαραδαμανέλης.

Περίπου 40 μαθητές, που ζουν σε περιοχές της Νέας Κρήνης, του Φοίνικα και της επέκτασης του Άη Γιάννη, με απόφαση της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής Θεσσαλονίκης, μεταφέρθηκαν στο 5ο Λύκειο Καλαμαριάς, στην περιοχή του Βότση  και όχι στο 3ο λύκειο που βρίσκεται κοντά στις γειτονιές τους συγκεκριμένα στο γυμναστήριο της Μίκρας.

Οι συγκεκριμένοι μαθητές χρειάζεται να περπατούν κάθε μέρα 2-3 χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σχολείο και να περπατούν σε μεγάλους κεντρικούς δρόμους, καθώς δεν υπάρχει σύνδεση με αστική συγκοινωνία.

Την απόφαση αυτή, γονείς και τοπική αυτοδιοίκηση χαρακτηρίζουν ως ακατανόητη και ζητούν να γίνει άρση αμέσως. Μάλιστα, κάποιοι γονείς προχώρησαν και δικαστικά για την υπόθεση και η εκδίκηση θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου. Είχε δοθεί προσωρινή δικαστική διαταγή να επιστρέψουν τα παιδιά στο 3ο ΓΕΛ αλλά πριν από μια εβδομάδα έγινε αναστολή. Από τότε μέχρι σήμερα τα συγκεκριμένα παιδιά δεν πάνε στο σχολείο και περιμένουν να δουν τελικά που θα φοιτήσουν φέτος.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, “για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μας εμπαίζει η Δευτεροβάθμια. Μας απαξιώνει καθημερινά. Φαίνεται πως κάτι είναι ενορχηστρωμένο εδώ”.

 

 

 

makthes.gr

Exit mobile version