ΔΕΗ: Δωρεάν πάγιο έως το τέλος του 2020 – Για «success story» κάνει λόγο ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ως ένα «υποδειγματικό success story» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πορεία της ΔΕΗ, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της Επιχείρησης.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στην ηγεσία και τα στελέχη της. Αλλά και σε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο ξεχωριστά. Όλοι έβαλαν πλάτη όχι απλά για να φύγουμε από τον κίνδυνο της κατάρρευσης, αλλά για το γεγονός ότι η τιμή της επιχείρησης έχει τριπλασιαστεί και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μακροπρόθεσμων επενδυτών» επεσήμανε ο πρωθυπουργός, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προοπτικές περαιτέρω εξέλιξης, παραπέμποντας στον τομέα της πράσινης ενέργειας. «Υπάρχει και το βλέμμα στο μέλλον με την ταχύτατη στροφή στις καθαρές και φθηνές πηγές ενεργείας. Ήταν αδιανόητο, ανεξήγητο ο κυρίαρχος παίκτης της αγοράς ενέργειας να έχει μερίδιο στις ΑΠΕ που με το ζόρι έφτανε το 3%».

Προανήγγειλε δε, ένα νέο πλαίσιο για την κατασκευή μονάδων αποθήκευσης ενέργειας και υπεράκτιων αιολικών πάρκων. «Μεγάλη σημασία αποδίδω στη γρήγορη εγκατάσταση των έξυπνων μετρητών. Το βασικό κέρδος από αυτή τη σημαντικότατη επένδυση είναι ότι οι ίδιοι οι καταναλωτές θα μετατρέπονται ταυτόχρονα και σε παραγωγούς έξυπνης, καθαρής ενέργειας» συμπλήρωσε.

Ειδική αναφορά έκανε και στην κατάσταση, στην οποία είχε περιέλθει η ΔΕΗ τα προηγούμενα χρόνια, χαιρετίζοντας την αποδοτικότητα των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν από την παρούσα κυβέρνηση. «Τα έκτακτα μέτρα έσωσαν την εταιρεία από την κατάρρευση. Αποδείξαμε ότι σε μια ανοικτή οικονομία υπάρχουν πολλοί δρόμοι για την πρόοδο και ότι κάτω από αντίξοες συνθήκες μπορεί να επιτευχθεί ο εταιρικός μετασχηματισμός μιας δημόσιας επιχείρησης. Μπορεί λοιπόν μια δημόσια επιχείρηση να γίνει απολύτως ανταγωνιστική».

Δωρεάν πάγιο για όλους

Την ίδια ώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, από το βήμα της εκδήλωσης, ανακοίνωσε ένα προσωρινό εκπτωτικό πακέτο για οικιακούς πελάτες, επιχειρήσεις και ευάλωτους καταναλωτές, το οποίο αντανακλά τα «πολύ ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα». Συγκεκριμένα,  από την 1η Οκτωβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου, προβλέπεται:

Exit mobile version