Δεύτερη ήττα για την ΑΕΚ στο Europa League, έχασε με 2-1 από τη Λέστερ στο ΟΑΚΑ

Tη δεύτερη της ήττα σε ισάριθμους αγώνες που έχει δώσει στους ομίλους του φετινού Europa League γνώρισε την Πέμπτη η ΑΕΚ, καθώς έχασε με 2-1 από τη Λέστερ στο ΟΑΚΑ.

Οι Άγγλοι πήραν το προβάδισμα στο 18ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο καταλογίστηκε σε ανατροπή του Βάρντι από τον Τσιντώτα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο… παθών, ο οποίος παρά την προσπάθεια του γκολκίπερ της ΑΕΚ, ο οποίος ακούμπησε την μπάλα, έκανε το 0-1 για το συγκρότημα του Ρότζερς.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει με τον Λιβάγια.

Στο 27’ ο Κροάτης έπιασε μία ωραία κεφαλιά, αλλά ο Σμάιχελ απέκρουσε με μία εντυπωσιακή εκτίναξη, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο στράικερ της «Ένωσης», εκμεταλλευόμενος λάθος του Μόργκαν με τον Φουκς, βγήκε στην αντεπίθεση και έκανε το πλασέ, ωστόσο η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία.

Στο 39ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάντισον ο Βάρντι έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και η μπάλα κατέληξε στον Τσάντουρι, ο οποίος με σουτ νίκησε τον Τσιντώτα.

Στο β΄ημίχρονο οι κιτρινόμαυροι παρατάχθηκαν με δύο αλλαγές στον αγωνιστικό χώρο, με τους Τάνκοβιτς και Ολιβέιρα να περνούν στο ματς αντί των Λιβάγια και Ανσαριφάλντ.

Τρία λεπτά αργότερα η μία εκ των δύο αλλαγών του Καρέρα κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των Άγγλων.

Πιο συγκεκριμένα στο 48ο λεπτό ο Μάνταλος έσκαψε εξαιρετικά την μπάλα και έβγαλε μόνο του τον Τάνκοβιτς, ο οποίος νίκησε τον Σμάιχελ και μείωσε σε 2-1 για την ΑΕΚ.

Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα η «Ένωση», η οποία πλέον αγωνίζεται σε διάταξη 3-5-2, λίγο έλειψε να φτάσει στην ισοφάριση με τον Τάνκοβιτς, ο οποίος βγήκε ξανά στην πλάτη της άμυνας της Λέστερ μετά από πάσα του Μάνταλου, με το τελείωμά του αυτή τη φορά όμως να μην είναι καλό.

Στο 64ο λεπτό οι «αλεπούδες» άγγιξαν το 3-1, καθώς είχε δοκάρι με τον Ουντέρ.

ΑΕΚ-Λέστερ 1-2

Γκολ: 18′ πεν. Βάρντι (Λέστερ), 39′ Τσάντουρι (Λέστερ), 48′ Τάνκοβιτς (ΑΕΚ)

Κίτρινες: Μάνταλος (ΑΕΚ), Κρίστιτσιτς (AEK), Ινσούα (ΑΕΚ)

Κόκκινες:

Δοκάρια: 64′ Ουντέρ (Λέστερ)

ΑΕΚ (4-3-3): Τσιντώντας, Μπακάκης (86′ Βασιλαντωνόπουλος), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Ινσούα (86′ Μαχαίρας), Σακχόφ (86′ Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστιτσιτς, Λιβάγια (46′ Τάνκοβιτς), Μάνταλος, Λόπες, Ανσαριφάρντ (46′ Ολιβέιρα)

Λέστερ (3-4-3): Σμάιχελ, Φοφάνα, Μόργκαν, Φουκς (46′ Τόμας), Τζάστον, Τίλιμανς, Τσαντουρί (65′ Μεντί), Ουντέρ (65′ Πρατς), Μάντισον (74′ Μπαρνς), Ολμπράιτον, Βάρντι (70′ Ιχεανάτσο)

Exit mobile version