Χαρδαλιάς: Όλα έτοιμα για να λειτουργήσει το μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο της χώρας στη ΔΕΘ

Στη Θεσσαλονίκη και στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου την Δευτέρα θα ξεκινήσει να λειτουργεί το μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο της χώρας, βρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Το hub της Θεσσαλονίκης, θα είναι το μεγαλύτερο στη χώρα με 108 εμβολιαστικές γραμμές. Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τα logistics και το υγειονομικό προσωπικό, τρέχουμε καθημερινές προσομοιώσεις και το βασικότερο είναι ότι υπάρχει εξαιρετική συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων: των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας και το βασικότερη, η συνδρομή των υγειονομικών των ενόπλων δυνάμεων. Για εμάς το στοίχημα της «Ελευθερίας» είναι καθημερινό, για το οποίο νυχθημερόν δουλεύουν χιλιάδες άνθρωποι με υπομονή κι επιμονή».

 

 

Θεμιστοκλέους: 150.000 εμβολιασμοί τον μήνα στο εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους: “έχουμε ξεπεράσει τις 45 μέρες εμβολιασμών. Πλησιάζουμε σε ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 5%. Από Δευτέρα εντάσσονται οι δύο μεγάλοι σταθμοί, ο ένας στη Θεσσαλονίκη και ο άλλος στην Αθήνα”. Όπως εξήγησε, τη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ θα λειτουργήσει ένα τμήμα του εμβολιαστικού κέντρου, λόγω της διαθεσιμότητας των εμβολίων. “Προσεχώς, εντός του Μαρτίου θα έχουμε την πλήρη ανάπτυξή του. Η δυναμικότητα του κέντρου αυτού θα ξεπερνάει τους 6.000 εμβολιασμούς την ημέρα και τους 150.000 εμβολιασμούς τον μήνα”. Σημείωσε δε ότι αυτήν τη στιγμή η χώρα έχει περισσότερα από 750 εμβολιαστικά κέντρα, αναπτυγμένα.

“Συνεχίζουμε την άμυνα με τα μέτρα προστασίας. Εντείνουμε την αντεπίθεση με τους εμβολιασμούς. Ο μηχανισμός λειτουργεί άψογα και θα τα καταφέρουμε”, σημείωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης.

 

 

Exit mobile version