Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη Χρυσοχοΐδη Χαρδαλιά Δεν υπάρχει θέμα αυστηροποίησης των μέτρων

«Δεν τίθεται θέμα αυστηροποίησης των μέτρων» τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μετά τη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε ότι πρέπει να τηρηθούν πιστά τα μέτρα για τον κορωνοϊο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «δεν υπάρχει θέμα πανικού».

Δείτε το βίντεο:

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «έκρουσε» το καμπανάκι του κινδύνου για τη Θεσσαλονίκη τονίζοντας ότι «σήμερα είμαστε εδώ για να μην έχουμε τις ίδιες εικόνες με εκείνες του Νοεμβρίου του 2020». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Θεσσαλονίκη με κόπο κατάφερε εκείνο τον φοβερό Νοέμβριο του 2020 να ξεπεράσει το πρόβλημα. Και είμαστε εδώ σήμερα για να μην ξαναέχουμε τα ίδια».. Ο υπουργός συνεχίζοντας έκανε λόγο ότι ο ιός έχει έναν φίλο: «τον συνωστισμό», καλώντας από τους πολίτες να τηρούν πιστά τα ήδη υπάρχοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. «Σας παρακαλούμε πάρα πολύ, τηρήστε τους κανόνες. ξέρουμε ότι έχετε κουραστεί, γνωρίζουμε ότι πολλοί θέλουν να εργαστούν σε επαγγέλματα τα οποία είναι σε αναστολή» τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας τη στήριξη της κυβέρνησης προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις: «Είμαστε μαζί σας, είμαστε μαζί με τις πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση, τη στήριξη των επιχειρήσεων, την ενίσχυση των ανέργων, τη στήριξη όλων εκείνων που υφίσταται ζημιά λόγω του κορωνοϊού».

Το συμπέρασμα της σημερινής σύσκεψης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σύμφωνα με τον υπουργό είναι ότι «θα τηρήσουμε τα μέτρα με προσήλωση με σεβασμό και αυστηρότητα. Δεν θα αποκλίνουμε από τους κανόνες για να μην υπάρχει διασπορά του ιού», κάνοντας λόγο για «αύξηση και όχι έκρηξη των κρουσμάτων» και ότι το «φως» στο τούνελ φαίνεται μόνο μέσα από τους εμβολιασμούς. «Είμαστε εδώ για να προλάβουμε νέους κινδύνους. Το φως στο τούνελ σιγά-σιγά το βλέπουμε και δεν είναι άλλο από τους εμβολιασμούς. Οι εμβολιασμοί γίνονται κανονικά με αρκετά μεγάλη ταχύτητα σε συνδυασμό πάντα με τον εφοδιασμό των εμβολίων» διαμήνυσε ο υπουργός, αποκαλύπτοντας ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θα επισκεφθεί το νέο χώρο εμβολιασμού στη Θεσσαλονίκη, το νέο κέντρο που θα στεγάζεται σε κάποιο κτήριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ ο ίδιος θα μεταβεί στην ΓΑΔΘ για να πραγματοποιήσει σύσκεψη με τις Αρχές για το πώς οι έλεγχοι θα γίνουν ακόμη περισσότερο αποτελεσματικοί.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι θα εμποδιστούν οι προσπάθειες «διάφορων ασυνείδητων που ενισχύουν τη διασπορά του ιού», προσθέτοντας ότι: «Θα νικήσουμε και θα απελευθερωθούμε όταν κάθε μέρα εμβολιάζουμε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κ. υπουργός: «Κάθε εισαγωγή στα νοσοκομεία εμποδίζει τους εμβολιασμούς, διότι το υγειονομικό προσωπικό ασχολείται με τη νοσηλεία και όχι με τον εμβολιασμό. Αυτό αποτελεί την υψίστη μας προτεραιότητα. Σας καλούμε όλους, παρά την κόπωση να σεβαστούμε τους κανόνες και τους νόμους και να πάμε προς την απελευθέρωση μέσα σε λίγους μήνες».

Την αποφυγή νέων μέτρων μέσα από την τήρηση των ήδη υπαρχόντων τόνισε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μετά το πέρας της σύσκεψης με τους υπουργούς και φορείς της Θεσσαλονίκης. «Συμφωνήσαμε όλοι οι φορείς να ενισχύσουμε τον ελεγκτικό μηχανισμό για τους ελέγχους προκειμένου να διασφαλίσουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να γίνει το επόμενο διάστημα και ταυτόχρονα ο καθένας να συμβάλλει να καταστείλει τη δύσκολη κατάσταση στο επίπεδο κρουσμάτων που αντιμετωπίζει η χώρα και βέβαια η περιοχή μας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, κάνοντας παράλληλα έκκληση στους πολίτες για τήρηση των μέτρων. «ας τηρήσουμε όλοι μαζί πιστά τα μέτρα που ήδη βρίσκονται σε ισχύ, έτσι ώστε να αποφύγουμε τη λήψη νέων επώδυνων μέτρων που αυτή τη φορά φοβάμαι ότι θα λειτουργήσουν καταστροφικά για την οικονομία. Είναι στο χέρι όλων μας να το πετύχουμε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε από πλευράς του την άποψη ότι τα σχολεία βοηθούν στην κινητικότητα μεταξύ των πολιτών. « Η δική μου η άποψη όπως και του κ. Τζιτζικώστα είναι ότι τα σχολεία συνεισφέρουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα στην κινητικότητα, η οποία επιφέρει το πρόβλημα της πανδημίας. Από τη στιγμή που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα συνεχίζουμε όπως μέχρι τώρα. Είμαστε πραγματικά μπροστά στα δεδομένα, αν κάτι ξεφύγει να μην έχει ως αποτέλεσμα να γυρίσουμε στον Νοέμβριο του 2020», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, ενώ ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης τόνισε ότι «είναι σημαντικό πως δεν θα κλείσει η αγορά», τονίζοντας μάλιστα και την πρόταση που έγινε για κλείσιμο των πολυεθνικών και όχι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι δηλώσεις του κ. Χρυσοχοϊδη:

Exit mobile version