Χαλκιδική: Έτσι καταστράφηκαν 15 τόνοι αλατιού στο δήμο Κασσάνδρας

Ένα αδιανόητο περιστατικό εν αναμονή μάλιστα έντονων καιρικών φαινομένων, καταγράφηκε στον δήμο Κασσάνδρας στη Χαλκιδική, από τον προϊστάμενο της αυτοτελούς Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Χρήστο Σερέτη, ο οποίος εξηγεί στο GRTimes πώς η ενέργεια επιτήδειων, κατέστρεψε 15 ολόκληρους τόνους αλατιού, από τους 85 που διέθετε επί συνόλου ο δήμος.

«Πριν από την έναρξη της χειμερινής περιόδου προμηθευτήκαμε σαν δήμος περίπου 85 τόνους αλατιού, το οποίο είχαμε εναποθέσει σε ειδικό χώρο και τον σκεπάσαμε με νάιλον για να το προστατέψουμε. Σήμερα (9/1) το πρωί που βγήκα για περιπολία, από ένα μεγάλο μέρος του αλατιού που είχαμε σκεπάσει έλειπε το νάιλον με αποτέλεσμα αυτό να καταστραφεί από τη βροχή. Περίπου δηλαδή 15 τόνοι ζημιά» σημειώνει χαρακτηριστικά στο GRTimes, ο κ. Σερέτης.

Προσθέτει δε, ότι «κάποιοι επιτήδειοι για να γλιτώσουν ένα κόστος της τάξεως των 15 ευρώ αφαίρεσαν το νάιλον προκαλώντας ζημιά σε κάτι που προορίζονταν για την διευκόλυνση τον πολιτών, χωρίς να σκεφτεί τις παρενέργειες που θα έχει αυτή η πράξη του. Δεν είναι δηλαδή το κόστος της ζημιάς, όσο το γεγονός ότι το αλάτι αυτή την εποχή δεν μπορεί να αντικατασταθεί και εμείς μόνο στη Κασσάνδρα έχουμε περίπου 50 πολίτες που πρέπει να μετακινούνται στο νοσοκομείο για να κάνουν αιμοκαθάρσεις. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση χιονιά,  θα πρέπει να ανοίξουμε τον δρόμο. Πώς θα γίνει όμως αυτό, όταν ένα σημαντικό κομμάτι έχει καταστραφεί».

Να σημειωθεί ότι μέχρι την Τετάρτη οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για κύμα κακοκαιρίας που ενδεχομένως να πλήξει και την περιοχή της Χαλκιδικής. «Είμαστε σε επιφυλακή, έχουμε όλα τα μηχανήματα σε ετοιμότητα, έχουμε γκρείντερ, φορτωτές, ό,τι χρειάζεται. Ωστόσο, έχουν χαθεί οι αξίες. Να μπει ένας κακόβουλος άνθρωπος δηλαδή σε περιφραγμένο χώρο και να αφαιρέσει σκόπιμα το νάιλον από το αλάτι, είναι αδιανόητο», συμπληρώνει ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κασσάνδρας.

πηγή: grtimes

Exit mobile version