Αστείοι λεονταρισμοί Καλίν κατά ΕΕ: Η Τουρκία δεν εκβιάζεται με απειλές και κυρώσεις

Με λεονταρισμούς απέναντι στην προοπτική ευρωπαϊκών κυρώσεων καταφεύγει πάλι η Αγκυρα.

Η γλώσσα των κυρώσεων, των εκβιασμών και των απειλών δεν έχει αποτέλεσμα απέναντι στην Τουρκία. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα πρέπει να το κατανοήσουν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, προσθέτοντας ότι η Τουρκία «δεν εκφοβίζεται με απειλές ή κυρώσεις».

 

Ωστόσο ο ίδιος χαρακτήρισε «κατάλληλο» το κλίμα για έναρξη διαλόγου με την Ελλάδα: «Το κλίμα έχει καταστεί πλέον αρκετά κατάλληλο για την έναρξη αυτών των διαπραγματεύσεων. Οι διαβουλεύσεις μας για αυτό το θέμα συνεχίζονται, οι διερευνητικές συνομιλίες ενδέχεται να ξεκινήσουν ξανά σύντομα».

Ο Καλίν αναφέρθηκε επίσης στο tweet του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στα τουρκικά για την ανατολική Μεσόγειο. «Είναι ένα ωραίο βήμα ο κύριος Μακρόν να δημοσιεύει μήνυμα στα τουρκικά. Αλλά το νόημα είναι πιο σημαντικό από τα λόγια. Θα πρέπει να δούμε τί υποδηλώνεται και σε ποιο στρατηγικό πλαίσιο εντάσσεται. Κατά τη γνώμη μου ο κύριος Μακρόν δεν διαβάζει σωστά την παγκόσμια πολιτική», ανέφερε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

Με πληροφορίες από SABAH

Exit mobile version