Αποκαθίσταται ο πεζόδρομος μεταξύ δημαρχείου και Βυζαντινού Μουσείου

Εδώ και αρκετό καιρό στα σημεία τα οποία είναι κοντά στα πεύκα οι κυβόλιθοι είχαν ξηλωθεί καθώς οι ρίζες των δέντρων είχαν βγει στην επιφάνεια

Σε εξέλιξη βρίσκονται από προχθές εργασίες συντήρησης του πεζόδρομου ο οποίος χωρίζει το δημαρχιακό μέγαρο με το Βυζαντινό Μουσείο. Πρόκειται για ένα δρόμο που είναι στρωμένος με κυβόλιθους και στον οποίο έχουν φυτευτεί και πεύκα.

Εδώ και αρκετό καιρό στα σημεία τα οποία είναι κοντά στα πεύκα οι κυβόλιθοι είχαν ξηλωθεί καθώς οι ρίζες των δέντρων είχαν βγει στην επιφάνεια. Η εικόνα ήταν αποκρουστική, ενώ και κατά τις βραδινές ώρες, σε κάποια υποφωτισμένα σημεία υπήρχε κίνδυνος μικροατυχήματος. Το makthes.gr είχε επισημάνει το πρόβλημα πριν από περίπου ενάμιση μήνα.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Μάκη Κυριζίδη το πρόβλημα ήταν ασφαλώς γνωστό, “αλλά έχουμε ανοιχτά πολλά μέτωπα, ανάλογες εργασίες γίνονται σε πολλά σημεία της πόλης και τώρα αποκαθιστούμε και αυτόν τον πεζόδρομο”.

Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα σημεία τα οποία βρίσκονται πλησίον των δέντρων επειδή το ρίζωμα είναι ρηχό με αποτέλεσμα οι κυβόλιθοι να αποξηλώνονται καθώς δεν είναι τοποθετημένοι με μπετό ούτε έχουν ενδιάμεσους αρμούς.

Όπως εξήγησε ο κ. Κυριζίδης οι εργασίες πρόκειται να τελειώσουν έως αύριο και όπως υποδείχθηκε από τους αρμόδιους, γύρω από τα δέντρα δεν θα τοποθετηθούν αυτή τη φορά κυβόλιθοι καθώς θα δημιουργηθεί πιθανότατα το ίδιο πρόβλημα και πάλι.

 

 

makthes.gr

Exit mobile version