Ανοιγμα σχολείων: Self test για να ανοίξουν τα Λύκεια – Τι θα γίνει με το Πάσχα

Με ποια διαδικασία θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία – Τη δική του άποψη για τις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα εξέφρασε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Ακης Σκέρτσος

Το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των Λυκείων είναι ο στόχος της κυβέρνησης μέσα από τα self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως εξήγησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ υπογράμμισε ότι αυτή την εβδομάδα σε συνεδρίαση της Επιτροπής και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, θα συζητηθεί η δυνατότητα να επιστρέψουν οι μαθητές των Λυκείων στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Αναφορικά με τη διαδικασία των self test, ο κ. Σκέρτσος υπογράμμισε ότι από την Τετάρτη θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα, όπου θα δηλώνονται τα αποτελέσματα και εξήγησε ότι σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος θα γίνεται επιβεβαίωση με δωρεάν rapid test ενώ εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό το παιδί θα πηγαίνει στο σχολείο με βεβαίωση κηδεμόνα, τυπωμένη ή χειρόγραφη.

Πάσχα στο χωριό: Η απάντηση του Ακη Σκέρτσου

Απαντώντας σχετικά με το Πάσχα, ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι είναι νωρίς να γίνει η οποιαδήποτε εκτίμηση ενώ για τον τουρισμό είπε ότι όσοι τουρίστες έρχονται θα είναι είτε εμβολιασμένοι είτε θα διαθέτουν αρνητικό τεστ κορονοϊού. «Αν βρεθούν θετικοί σε ελέγχους που θα γίνονται σε αεροδρόμια τότε θα μπαίνουν σε καραντίνα», σημείωσε.

Τέλος, αναφορικά με την απόφαση να ανασταλεί η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, σημείωσε ότι η πανδημία είναι μια απολύτως δυναμικά εξελισσόμενη κατάσταση. Εξήγησε, δε, ότι την Τετάρτη ανακοινώθηκε το άνοιγμα ωστόσο στο τέλος της εβδομάδας ήρθαν τα στοιχεία που έδειχναν μια αλματώδη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία στις συγκεκριμένες περιοχές.

Exit mobile version