Λουκέτο σε δυο τμήματα δημοτικού στη Νεάπολη λόγω κορωνοϊού

Ανεστάλη η λειτουργία δύο τμημάτων σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

στη σχετική σελίδα του υπουργείου Παιδείας, το τμήμα Β2 του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη, είναι σε αναστολή από χθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ από σήμερα, Τετάρτη, είναι σε αναστολή μπήκε και ένα ακόμα τμήμα και μια Οκτώβριου

Βάση των πρωτοκόλλων που είναι φέτος σε ισχύ, ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.

Παράλληλα, γεγονός είναι η πρώτη αναστολή καθηκόντων σε εκπαιδευτικό «για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, η «παρθενική» απόφαση αναστολής καθηκόντων σε εκπαιδευτικό ελήφθη από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας και φέρει την υπογραφή του Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων στο οποίο προχώρησε η υπηρεσία έγινε «για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον νόμο, ο χρόνος αναστολής καθηκόντων δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, οπότε δεν καταβάλλονται αποδοχές.

Exit mobile version