Αναγκαία η ανάπλαση του ρέματος μετά το νέο πάρκο στην Επανομή. Κίνδυνος για μικρά παιδιά

Η άμεση κινητοποίηση των μελών του συνδυασμού μας «Συμμετέχω Θερμαϊκός» φαίνεται πως προκάλεσε συναγερμό και έθεσε προς των ευθυνών της αν και με μεγάλη καθυστέρηση τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Θερμαϊκού. Πριν από μερικές ημέρες βρεθήκαμε στην περιοχή του ρέματος της Επανομής και καταγράψαμε την απαράδεκτη εικόνα της εγκατάλειψης την οποία και σας μεταφέρουμε. Μοιάζει με εικόνα από ζούγκλα, όπου τα χόρτα είχαν αναπτυχθεί σε ύψος που ξεπερνά τα τρία μέτρα. Οι ακαθαρσίες που είχαν συγκεντρωθεί  εκεί αποτελούσαν έναν σημαντικό κίνδυνο.

Η κατάσταση αυτή επικρατούσε εδώ και χρόνια έως ότου ξαφνικά και μετά τη δική μας εμφάνιση αποφάσισε η διοίκηση Τσαμασλή να ασχοληθεί και να προβεί σε καθαρισμό. Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει στο ενδεχόμενο ενός κινδύνου ακραίων καιρικών φαινομένων, θα ήταν αδύνατο να προβλέψουμε τα επακόλουθα που θα προκαλούνταν με την ορμή των νερών, γι αυτό  υπάρχει ένα συνεχόμενος φόβος και ανησυχία  των κατοίκων. Τρωκτικά δε απειλούν τα καλοκαίρια τις γειτονιές και τους περαστικούς στους παράλληλους δρόμους και αποτελούν πηγή άγχους για την τοπική κοινότητα. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αγανακτισμένοι και ανήσυχοι για τη διαχείριση της κατάστασης από την παρούσα
δημοτική αρχή και την  καταγγέλλουν για ανικανότητα στην πρόβλεψη και τη διαχείριση απλών καταστάσεων αλλά και προεκλογικό καιροσκοπισμό. Είναι ακόμη πιο ανησυχητικό το γεγονός ότι στο τέλος του ρέματος βρίσκεται το Γ’ νηπιαγωγείο του Δήμου, όπου καθημερινά βρίσκονται μικρά παιδιά και γονείς. Η αδυναμία της διοίκησης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κατάσταση και να δραστηριοποιείται μόλις τα θέματα καταγγέλλονται είναι κάτι που ξεπερνάει την ηθική Πολιτική στην περιοχή.
Ο Θοδωρής Τζέκος υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Θερμαϊκού  καταγγέλλει το δήμαρχο για αδιαφορία απέναντι στους κατοίκους της Επανομής και αδυναμία προγραμματισμού ενώ προτείνει την άμεση ανάπλαση του ρέματος  με  τη δημιουργία  περιπατητικών διαδρομών: «Το κέντρο της Επανομής πρέπει να αποκτήσει προοπτική δεν μπορεί να υπάρχει μια αποτελεί εστία μόλυνσης  και να έχεις την αίσθηση ότι εδώ τελειώνει ο κόσμος, εδώ τελειώνουν τα πάντα» σημειώνει ο Θοδωρής Τζέκος και εξηγεί:  «Δεν μπόρω καταλάβω πως αντιλαμβάνονται ορισμένοι την ανάπτυξη του Δήμου όταν δεν έχουν περπατήσει καν στα σοκάκια και της γειτονιές του για να δουν από κοντά τα προβλήματα και να ακούσουν τους πολίτες. Εμείς ως διοίκηση θα δώσουμε βαρύτατα σε όλα αυτά τα ζητήματα Έχουμε τη θέληση αλλά και τη γνώση να το κάνουμε».

VIDEO: ΕΠΑΝΟΜΗ ΡΕΜΑ

https://www.youtube.com/watch?v=Bi-294WEcq8

Exit mobile version