Ακάρ: Οι Έλληνες δεν θα καταφέρουν τίποτα – Δύο κράτη στην Κύπρο

Οι Ελληνες «θα υποπέφτουν συνεχώς σε λάθη» και «δεν θα καταφέρουν τίποτα», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ – Μεταδίδει από την Τουρκία η ανταποκρίτρια του ethnos.gr, Μαρία Ζαχαράκη

Η Ελλάδα «δεν θα καταφέρει τίποτα και θα πέφτει συνεχώς σε λάθη αν συνεχίσει την προκλητική και απειλητική ρητορική», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος επισκέφθηκε τη ναυτική βάση του Γκιολτζούκ, ενώ αναφέρθηκε και στην Κύπρο, προκρίνοντας και πάλι το μοντέλο της λύσης των δύο κρατών.

«Δυστυχώς όση καλή θέληση και να έχουμε εμείς, οι Έλληνες γείτονές μας μέχρι να καταλάβουν ότι με τη μεγαλοποίηση τα γεγονότων, την αύξηση της έντασης και με την προκλητική και απειλητική γλώσσα δεν θα καταλήξουν πουθενά, δυστυχώς θα υποπέφτουν συνεχώς σε λάθη», ανέφερε, ενώ υπογράμμισε πως «με τη στάση μας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο ανοίξαμε το δρόμο για την αναζήτηση πολιτικής λύσης. Εμείς δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη, τις θάλασσες, το δίκαιο και τα δικαιώματα κανενός. Ωστόσο, όλοι πρέπει να ξέρουν πολύ καλά πως δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθεί το παραμικρό δικαίωμα μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Παράλληλα για το Κυπριακό, ο Ακάρ ανέφερε πως η Κύπρος είναι εθνική υπόθεση της Τουρκίας και σημείωσε πως είναι πλέον απαραίτητη μια δομή δύο κρατών.

Exit mobile version