Αίτημα Αγγελούδη σε κυβέρνηση για 2.500 θέσεις πάρκινγκ

Τρία αιτήματα σε κυβερνητικά στελέχη κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης κατά τη διάρκεια των επαφών που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα.

Ο κ. Αγγελούδης συναντήθηκε με τους υπουργούς Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά τη συνάντησή του με τον κ. Σκέρτσο κατέθεσε πρόταση για τη δημιουργία 2.500 θέσεων στάθμευσης περιμετρικά του κέντρου της πόλης. Οι θέσεις αυτές ο κ. Αγγελούδης ζήτησε να δημιουργηθούν σε χώρους που ανήκουν στο κράτος και οι οποίοι βρίσκονται γύρω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη στάθμευση των οχημάτων των κατοίκων και των εργαζόμενων, αλλά και κατ’ επέκταση των επισκεπτών.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις επαφές του μετέφερε την αγωνία των κατοίκων της πόλης για το Flyover και τις επιπτώσεις που έχουν προκληθεί στην κυκλοφορία της πόλης από τις εργασίες του υπερυψωμένου αυτοκινητόδρομου.

Ο κ. Αγγελούδης ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο για το συγκεκριμένο ζήτημα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Η συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Σημειώνεται ότι το θέμα του Flyover είχε βρεθεί στο επίκεντρο και της συνάντησης του κ. Αγγελούδη με τον υφυπουργό Μεταφορών Νίκο Ταχιάο, κατά την οποία ζήτησε κυκλοφοριακή μελέτη.

 

Παράλληλα, από τον κ. Λιβάνιο ο δήμαρχος ζήτησε οικονομική στήριξη για τη μίσθωση μηχανημάτων για την καθαριότητα, η οποία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη νέα διοίκηση του δήμου. Με την κ. Μενδώνη η συζήτηση επικεντρώθηκε στις πολιτιστικές υποδομές της πόλης. Μάλιστα, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί μια σύσκεψη στις 3 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα του Πολιτισμού.

 

Exit mobile version