Αυστηροποιούνται οι ποινές για τα ειδεχθή εγκλήματα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά την σημερινή παρουσίαση των αλλαγών στον Π.Κ. τόνισε ότι επέρχονται τροποποιήσεις αλλαγές σε 100 άρθρα και τόνισε: «Θέλαμε ένα σταθερό πλαίσιο ώστε να προστατεύεται ο Έλληνας πολίτης και να προστατευτεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Η Δικαιοσύνη είναι ο πυλώνας της Δημοκρατίας και αφορά το σύνολο της κοινωνίας. Στέλνουμε μήνυμα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη και πολιτεία είναι παρούσα» και προσέθεσε:

«Όλο αυτό τo διάστημα υπήρχε συζήτηση γιατί δε σπεύδει η κυβέρνηση να κάνει τις αλλαγές. Bλέπαμε μια νέα κατηγορία εγκληματών, υπήρχε πίεση Οι αλλαγές όμως γίνονται με πολύ μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα και γίνονται μέσα από τη μελέτη της αναλογικότητας των ποινών. Η δουλειά που έγινε από την επιτροπή, υπό τον κ. Λάμπρο Μαργαρίτη προϋπόθετε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και ένα μεγάλο κόπο από όλα της τα μέλη. Η διαβούλευση ενδεχομένως να μας δώσει και ενδεχόμενως και σκέψεις για αλλαγές. Τα σχέδιο νόμου θα τεθεί σήμερα σε δημόσια διαβούλευση. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τα μέλη της επιτροπής και τον κ. Μαργαρίτη. Έγινε μια δουλειά που κάνει τους Έλληνες πολίτες περισσότερο ασφαλείς.

Με τις αλλαγές επιχειρούμε να αποκαταστήσουμε τις αστοχίες του Π.Κ. που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Πρέπει να εκπέμψουμε ένα μήνυμα ασφάλειας σε όλη την ελληνική κοινωνία, να εκπέμψουμε ότι η Δικαιοσύνη είναι εδώ και την προστατεύει . Αυτή είναι η λογική των αλλαγών. Η ανηλικότητα είναι ένα θέμα που δείξαμε μεγάλη ευαισθησία και πρέπει κανείς να βλέπει την ανάγκη για προστασία των ανηλίκων».

Exit mobile version