H αφοπλιστική δήλωση ενός νεαρού βοσκού από την Καρδίτσα: «Τα πρόβατα δεν μυρίζουν, η κοινωνία μας βρωμάει»

O νεαρός που κάνει υπερήφανους τους 'Ελληνες κτηνοτρόφους και την οικογένεια του!

Συγκίνησε χιλιάδες αναγνώστες η δήλωση ενός νεαρού κτηνοτρόφου από την Καρδίτσα που δημοσιεύεται στη σελίδα «Χωριό μου σε νοστάλγησα». Όταν τον ρώτησαν ”Δεν μυρίζουν τα πρόβατα; Πώς μπορείς και κάνεις αυτή τη δουλειά ο Νίκος  τους απάντησε:

“Όχι δε βρωμάνε. Η κοινωνία μας βρωμάει. Το άγχος, η πίεση, οι αϋπνίες τα βράδια. Η υποτίμηση, ο εξευτελισμός, οι καθημερινές ειρωνείες. Αυτά βρωμοκοπάνε. Μπροστά σε όλα αυτά…. Εδώ μοσχοβολάει. Μοσχοβολάει αξιοπρέπεια”!

Ο 24χρονος Νίκος Λυχρίτης σπούδασε Οικονομική Πολιτική και Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και κάθε φορά που τον έχει ανάγκη η οικογένειά του δεν διστάζει να τα παρατήσει όλα και να πάει να τους βοηθήσει.

Η ανάρτηση κοινοποιήθηκε σε δεκάδες σελίδες ενώ τα περίπου 160 σχόλια ήταν διθυραμβικά. Ένα από αυτά που βρίσκεται στην κορυφή της ανάρτησης αποτυπώνει ίσως την πλειοψηφία των Ελλήνων.

Σχόλιο

“Δεν μυρίζουν τα πρόβατα Νικόλα αλλά οι ψυχές των ανθρώπων όταν χάνουν τις αξίες τους και καθηλώνονται στα απατηλά ερεθίσματα των υλικών αισθητηρίων». Αυτό σκέφτομαι τώρα που σε βλέπω. Το να πω απλά. Συγχαρητήρια  μόνο σε σένα που σε ξέρω, είναι πολύ λίγο. Καθρεπτίζεις τους γονείς σου, τον παππού και τη γιαγιά από το Φανάρι και διακρίνω μια διαρκή και ανιδιοτελή ανάγκη για προσφορά. Το να σου πω ένα απλό μπράβο και αυτό από μέρους μου είναι λίγο. Σου λέω λοιπόν: Παλίκαρε σε νοιάζομαι!!!”

Σχόλιο 

“Τους έβαλες όλους στη θέση τους έτσι τους πρέπει αγόρι μου. Μπράβο σου είσαι παιδί με αξιοπρέπεια γιατί σπούδασες  μέσα από άξιες συνθήκες. Όχι σαν αυτούς που τα στέλνουν στα κολέγια. Εσύ αγόρι μου έχεις τεράστια αξία κοντά σ αυτούς που τους βρομάνε όλα σε  εκτιμώ αφάνταστα εύγε…..”

Σχόλιο

“Αυτό είναι παιδεία. Μεγάλη αξία. Να είσαι γερός και τυχερός στην ζωή σου μην φοβάσαι τίποτα. Ή ζωή είναι μπροστά σου. Μπράβο πρώτα σε σένα και μετά στους γονείς σου”.

Σχόλιο

Να αγαπάς αυτούς που ήδη ξέρεις ποιοί είναι, τους δοκιμασμένους, γιατί η ζωή έχει παγίδες. Συγχαρητήρια στην οικογένεια σου γιατί είσαι το αντίγραφο της.”

 

 

Πολλά συγχαρητήρια απο τους εργαζόμενους του site

Exit mobile version