Ο αδερφός μου είναι ένα αβοκάντο

Ο ερχομός ενός νέου μέλους στην οικογένεια πάντα απασχολεί τους γονείς. Πώς να το μιλήσουν για αυτό στα αδέρφια του; Πότε θα έρθει; Πόσο μεγάλο είναι τώρα, και πώς θα περνούν τον χρόνο τους μαζί όταν γεννηθεί; Οι ερωτήσεις των παιδιών είναι ανεξάντλητες, όπως και η φαντασία τους!

 

Το βιβλίο της Tracy Darnton περιγράφει με αστείο τρόπο τα στάδια ανάπτυξης ενός εμβρύου ―από μικροσκοπικό παπαρουνόσπορο μέχρι μεγάλο καρπούζι― αλλά και τον ενθουσιασμό και την προσμονή που συνοδεύουν κάθε εγκυμοσύνη.

 

Tracy Darnton

Ο αδερφός μου είναι ένα αβοκάντο
(My Brother is an Avocado)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Εικονογραφημένα βιβλία

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Μάνος Μπονάνος

ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Αγγλικά

ISBN: 978-960-572-550-1

ΣΕΛΙΔΕΣ: 32

ΣΧΗΜΑ: 26 x 26 εκ.

ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Σκληρό

ΤΙΜΗ: 12,90 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)

ΒΑΡΟΣ: 459 γρ.

ΗΛΙΚΙΕΣ: από 3 ετών

Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου

Εξώφυλλο σε υψηλή ανάλυση

 

 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η μικρή ηρωίδα δυσκολεύεται να αποδεχτεί τον ερχομό ενός νέου μέλους στης οικογένειά της, ειδικά όταν αυτό μεγαλώνει ακόμη στην κοιλιά της μαμάς της. Όταν ο μπαμπάς της αρχίζει να της περιγράφει το μέγεθος του μωρού σε κάθε στάδιο ανάπτυξής του, η μικρή δεν μπορεί να καταλάβει πώς είναι να έχεις ένα ΑΒΟΚΑΝΤΟ για αδερφό. Ή ένα κρεμμύδι ή ένα καρπούζι… Στο τέλος της ημέρας όμως φαντάζεται τα παιχνίδια που θα κάνουν μαζί και συνειδητοποιεί πως ένας μικρός αδερφός μπορεί τελικά να είναι καλή παρέα.

 

Μια γλυκιά ανατροπή περιμένει τον αναγνώστη στο τέλος!

 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Tracy Darnton είναι βραβευμένη συγγραφέας βιβλίων για παιδιά και εφήβους. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και εργάστηκε ως δικηγόρος και λέκτορας. Έχει διδάξει «Γραφή για νέους» στο πρόγραμμα μάστερ του Πανεπιστήμιου του Bath Spa. Απολαμβάνει να είναι κοντά με τους νέους φέρνοντάς τους σε επαφή με την τέχνη της συγγραφής. Έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία και διακρίσεις για τη δουλειά της, όπως το The Bookseller’s YA Book Prize. Η Tracy ζει κοντά στο Bath, στη νοτιοδυτική Αγγλία με την οικογένειά της.

 

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ

Γεννημένη στην Ιρλανδία, η Yasmeen Ismail είναι βραβευμένη συγγραφέας, εικονογράφος και εμψυχώτρια. Σπούδασε στη σχολή τέχνης στο Δουβλίνο, όπου και αποφοίτησε το 2002. Στη συνέχεια μετακόμισε στο Λονδίνο και αφιέρωσε τη δημιουργικότητά της σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, από τη διαφήμιση έως τα παιδικά βιβλία. Αγαπάει πολύ τις νερομπογιές και τα μελάνια· της αρέσει να πειραματίζεται και να επεκτείνει όλους τους τομείς της δουλειάς της, και προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνει με νέους τρόπους τη γραφή και τα σχέδιά της. Απολαμβάνει τη νέα της πόλη, το Μπρίστολ, μαζί με τον σύζυγό της, τα δύο τους παιδιά και τη γάτα τους, τη Betty.

 

Exit mobile version