5ος Αγώνας Κάστρου Διδυμοτείχου

Ο Δήμος Διδυμοτείχου διοργανώνει στις 27 Μαΐου 2023 στο Διδυμότειχο  αγώνα δρόμου με τίτλο: «5οςΑγώνας Κάστρου Διδυμοτείχου». Οι διαδρομές θα είναι μία των 5 χλμ για ενήλικες και μία των 900 μ για παιδιά.

 

Ώρα έναρξης: 17:00  Ώρα λήξης: 19:00.

 

5ος Αγώνας Δρόμου του Δήμου Διδυμοτείχου

α) Αγωνιστικός Δρόμος 5.000 μέτρων ενηλίκων

β) Αγωνιστικός Δρόμος 900 μέτρων για παιδιά

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

 

Α)   Αγωνιστικός Δρόμος 5 .000 μέτρων

 

Ο αγώνας έχει αφετηρία την πλατεία Διδυμοτείχου και τερματισμό  το ίδιο σημείο.

Ώρα έναρξης Αγώνα Δρόμου Ενηλίκων: 17:30

 

Β)   Αγωνιστικός Δρόμος 900 μέτρων

 

Ο αγώνας έχει αφετηρία το γήπεδο Διδυμοτείχου και τερματισμό την πλατεία Διδυμοτείχου.

Ώρα έναρξης Αγώνα Δρόμου Παιδιών: 17:00

 

ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

 

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέχρι την Τετάρτη 24 Μαΐου  2023 και με ευθύνη του κάθε αγωνιζόμενου.

 

Την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται νέες εγγραφές.

Δικαίωμα συμμετοχής στον παιδικό αγώνα έχουν οι ηλικίες από 8 έως 17 ετών. Για τη συμμετοχή ανήλικου απαιτείται η υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα η οποία βρίσκεται αναρτημένη στον ηλεκτρονικό ιστότοπο της διοργάνωσης και η οποία πρέπει να υποβληθεί από τον κηδεμόνα στην γραμματεία κατά την παραλαβή του φακέλου αθλητή.

 

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο ολοκληρώστε την εγγραφή σας:

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

 

Η χρονομέτρηση του αγώνα των 5 χλμ θα γίνει με 2  σημεία  χρονομέτρησης, 1ο σημείο στο 2.5 χλμ (Εκκλησάκι Αγ. Μαρίνας) και το 2ο σημείο στον τερματισμό (πλατεία Διδυμοτείχου).

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 

Γραμματεία για την παραλαβή του φακέλου αθλητή θα λειτουργεί στο Δημαρχείο την προηγουμένη ημέρα του αγώνα και στο χώρο της εκκίνησης την ημέρα του αγώνα.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΜΑΙΟΥ Ώρες: 10:00 έως 18:00

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΙΟΥ Ώρες: 15:00 έως 17:00

 

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΘΛΗΤΗ

 

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ / ΠΑΡΑΛΑΒΗ

 

Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του και σε εμφανέςσημείο τον αριθμό συμμετοχής του. Ο αριθμός απαγορεύεται να διπλωθεί ή να αλλοιωθεί κατάοποιοδήποτε τρόπο.

 

Τεχνική ενημέρωση: Η τεχνική ενημέρωση θα γίνει στο χώρο εκκίνησης 15 λεπτά πριν ξεκινήσει ο αγώνας.

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ / ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

 

Θα υπάρχουν 2 σταθμοί υδροποσίας  και 3 σημεία ελέγχου:

 

1)  Στην αφετηρία

2)  Στο 2,5 χιλ (νερό)

3)  Στο τερματισμό (μπανάνα και νερό)

 

Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό ελέγχου θεωρείται άκυρος

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

 

Ο αγώνας διεξάγεται σε κλειστό για τα οχήματα δρόμο κυκλοφορίας. Κατά τη διάρκεια του αγώναθα υπάρχει απινιδωτής, σταθμοί Α’ βοηθειών, εθελοντές εκπαιδευμένοι στις Α’ βοήθειες  ενώ έχει ενημερωθεί το ΕΚΑΒ για τη διεξαγωγή του αγώνα.

 

 

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να προσέλθουν μία ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα στο χώρο της αφετηρίας .

 

Χρονικό όριο του αγώνα είναι οι 2:00  ώρες

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

 

Οι διοργανωτές και συνδιοργανωτές του αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ήοποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχήςδηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στον αγώνα, έχουν την ανάλογη εμπειρία και ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή, τους επιτρέπει να αγωνιστούν και έχουν προσφάτως εξεταστεί από γιατρό για αυτό το θέμα. Κάθε συμμετέχων/αθλητής είναιυποχρεωμένος να προβαίνει τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο με δική του ευθύνη. Ο διοργανωτήςδιατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχεισχετική γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα. Η ασφάλιση των αθλητών επιβαρύνει τους ίδιους.

 

ΑΠΟΔΟΧΗ

 

Με τη δήλωση συμμετοχής οι συμμετέχοντες/αθλητές αποδέχονται τους παρόντες κανονισμούς τέλεσης του αγώνα καθώς και το υγειονομικό πρωτόκολλο τέλεσης αγώνων εκτός σταδίου της ΓΓΑ, οφείλουν νατους σεβαστούν, να υπακούν στις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής, των υπεύθυνων ασφαλείαςκαθώς και των κριτών του αγώνα. Κατανοούν ότι θα κινηθούν και εκτός αστικού ιστού και ότι κατά τηδιάρκεια του αγώνα μπορεί να εκτεθούν σε άσχημες καιρικές συνθήκες που τυχόν θα επικρατούν στηπεριοχή τη συγκεκριμένη ημέρα.

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

 

Όλοι οι τερματίζοντες θα παραλάβουν  αναμνηστικό  μετάλλιο και βραβείο συμμετοχής. Οι απονομέςστους τρεις πρώτους αθλητές των αγώνων θα γίνουν στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία Διδυμοτείχου.

Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι  Ανδρών και Γυναικών της γενικής κατάταξης.

Θα βραβευτεί  ο νεότερος  αθλητής  και ο γηραιότερος.

Exit mobile version