50 Εικαστικοί στο Κέντρο Τέχνης ‘ΗΛΙΟΣ ART’

Για 6η χρονιά, από τις 6 έως τις 29 Δεκεμβρίου 2023, με περισσότερα από 200 έργα, η ξεχωριστή εικαστική συνάντηση που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Ένας ξεχωριστός εικαστικός διάλογος ανάμεσα  σε 54 εικαστικούς με περισσότερα από 200 έργα, θα εξελίσσεται  καθημερινά, από τις 6 έως τις 29 Δεκεμβρίου 2023 στο Εικαστικό Κέντρο ‘ΗΛΙΟΣ ART’ (Λαγκαδά 120 & Διομήδη Κομνηνού, Νεάπολη) του δήμου Νεάπολης-Συκεών. 

Πρόκειται για το καθιερωμένο πολιτιστικό ραντεβού του Δεκέμβρη, που έχει γίνει γνωστό με τον τίτλο «50 Εικαστικοί» και με το οποίο ο δήμος, σε συνεργασία με την Κοινωφελή του Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ), δίνει το δικό του δυναμικό «παρών» στα εικαστικά δρώμενα της πόλης.

     Οι 54 καλλιτέχνες που συμμετέχουν θα εκθέσουν για πρώτη φορά έργα τους στον χώρο αυτό, ενώ το εικαστικό εύρος των δημιουργιών τους κινείται από τη ζωγραφική, στη χαρακτική και τη γλυπτική. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η έκθεση περιλαμβάνει και εικαστικές εγκαταστάσεις σε μια εκτεταμένη θεματική μεγάλης προοπτικής που συνθέτει έναν ενδιαφέροντα χρωματικό κόσμο.

Σύμφωνα με τον επιμελητή της έκθεσης Μπάμπη Ιμβρίδη ο κόσμος αυτός προσκαλεί τον θεατή σε μια δημιουργική συνομιλία με τις θεματικές του ενότητες και τις τεχνοτροπίες των καλλιτεχνών.

«Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά περισσότερα από 200 έργα που χαρακτηρίζονται τόσο από την ευφάνταστη χρήση τεχνικών, τα μεθοδολογικά εργαλεία που αξιοποιούν οι καλλιτέχνες, αλλά και την ενδιαφέρουσα προσάρτηση στοιχείων από διάφορες εκφραστικές περιοχές, καταλήγοντας σε ένα μοναδικό και πολυδιάστατο εικαστικό αποτέλεσμα γοητευτικής πολυφωνίας ύφους και γραφής» σημειώνει. 

     Η έκθεση που θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 στις 8 μ.μ. θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 και θα λειτουργήσει στο Εικαστικό Κέντρο «Ήλιος», έναν μεταβιομηχανικό χώρο (πρώην εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας Κωνσταντινίδη) που χαρακτηρίστηκε διατηρητέος ως νεώτερο βιομηχανικό μνημείο και που καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς φιλοξενεί Εικαστικά Εργαστήρια (ζωγραφικής και χαρακτικής) της ΚΕΥΝΣ.

 

Συμμετέχουν οι εικαστικοί 

Γιάννης Αδαμαντίδης, Πηνελόπη Ακριτίδου, Νικολέττα Αντωνάκου, Θεώνη Αρφανάκη, Μαριάννα Βασιλειάδου, Νίκος Βεζυργιάννης, Κωνσταντία Βλαχίδου, Μαργαρίτα Βλαχογιάννη, Ιωάννα Ζουρμπά, Λία Κατόπη, Ιωάννης Κολαξίζης, Νατάσα Κότσαλα, Αγγελική Κουρμουλάκη, Αμαλία Κούτρα, Νίκος Λαμπρινός, Παύλος Λιαρετίδης, Μαργαρίτα Λυπιρίδου, Κώστας Μακρυγιάννης, Αθανάσιος Μανούσης, Νίκος Μαραντίδης, Νίκος Μαρίνης, Παύλος Μιχαηλίδης, Ευαγγελία Μοβσεσιάν, Ειρήνη Μπάκα, Νίκος Μπαχαρίδης, Ευγενία Μπεγγλή, Κατερίνα Μπουραντζή, Γεωργιάννα Νταλάρα, Ρωξάνη Ντουρανίδου, Μαρία Παναγιωτίδου, Σάκης Παπαγιάννης, Φρόσω Παπαδημητρίου, Λούλα Παπαδοπούλου, Ισιδώρα Παπαδούλη, Γιάννης Πατραμάνης, Στεφανία Πατρικίου, Μαρίνα Προβατίδου, Ίων Ρούντολφ, Τάνια Σιώπη, Χρήστος Σκορδάς, Αριανίτ Σπάχο, Στεφανία Σταμκοπούλου, Κοσμάς Στεφανίδης, Ελένη Στεργίου, Σάμης Ταμπόχ, Σμαρώ Ταχματζίδου, Άννα Τζάρα, Ζωή Τσιλβελή, Χρήστος Τσολερίδης, Ιωάννα Φωκά, Βασιλική Χατζημανώλη, Σοφία Χατζηπασχάλη, Χάρης Χρηστοδουλίδης, Παρασκευή Ψαθά.

 

Info

 

Εγκαίνια: Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου ώρα 8.00 μ.μ. 

Εκθεσιακός χώρος Εικαστικού κέντρου «ΗΛΙΟΣ» 

Λαγκαδά 120 & Διομήδη Κομνηνού, Νεάπολη

Διάρκεια Έκθεσης: 6 Δεκεμβρίου έως 29 Δεκεμβρίου 2023

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 14.30 – 20.30 

Σάββατο: 9/12, 16/12/2023 και 23/12 ώρες: 11.00 – 13.00

Πληροφορίες: 2313313125, 126, 127 και 6977467899  

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

 

Exit mobile version