Ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα που ενώνει μικρούς και μεγάλους, σε κάθε κοινότητα και σε κάθε πλατεία, ξεκινά από την 1η Δεκεμβρίου στο δήμο Θέρμης και ολοκληρώνεται στις 29/12/2023. Σε όλο αυτό χρονικό διάστημα οι γιορτές “δονούν” τις γειτονίες από τη μία άκρη έως την άλλη με δεκάδες “ραντεβού” που δίνουν γύρω από τα “χριστουγεννιάτικα δέντρα” μαθητές, χορευτές, τραγουδιστές, χορωδίες, εικαστικοί, εθελοντές, σύλλογοι, κοινωνικοί φορείς και τοπικούς επαγγελματίες. Με πάνω από σαράντα χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις επιλέγουμε τον Πολιτισμό και την Τέχνη ως όχημα για να στείλουμε ένα μήνυμα χαράς, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας για καλύτερες ημέρες. Κεράσματα σπιτικά, ευχές, Αϊ Βασίληδες, χριστουγεννιάτικες μελωδίες από χορωδίες και φιλαρμονικές, φωταγώγηση χριστουγεννιάτικων δένδρων σε κάθε Κοινότητα με ξεχωριστές γιορτές, αλλά και δράσεις αλληλεγγύης να πλαισιώνουν το άναμμά τους στις πλατείες των χωριών.

Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα 2023 περιλαμβάνει επίσης αναβίωση εθίμων και παραδόσεων υπό την αιγίδα των φορέων Πολιτισμού, θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, χορωδιακές συναυλίες και φυσικά, παραδοσιακά κάλαντα.

 

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Κεντρικό ρόλο στο εορταστικό πρόγραμμα κατέχουν η 7η «Λευκή Νύχτα Θέρμης» η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, από την Ένωση Εμπόρων Επαγγελματιών Θέρμης, καθώς και η 2η «Νύχτα των Αστεριών Τριλόφου» που θα γίνει την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου από την Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Μίκρας.

Τα εορταστικά φώτα στο δήμο Θέρμης θα ανάψουν από την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου με παράλληλες εκδηλώσεις, αρχικά στο Νέο Ρύσιο και ακολουθούν από τις 2 έως τις 17 Δεκεμβρίου όλες οι αντίστοιχες εκδηλώσεις φωταγώγησης των χριστουγεννιάτικων δέντρων οι οποίες πλαισιώνονται με παράλληλες δράσεις σε κάθε Κοινότητα και χωριό. Στις παράλληλες δράσεις συμμετέχουν  τα τμήματα Πολιτισμού της ΔΕΠΠΑΘ και συγκεκριμένα οι ορχήστρες του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης, Σαξοφώνα «Saxaracas» και η Συμφωνική ορχήστρα «Con Fuoco», οι παιδικές χορωδίες και η χορωδία Θέρμης «Νίκος Αστρινίδης», οι τρεις Φιλαρμονικές του Δήμου Θέρμης, καθώς και τα τμήματα Χορού και Εικαστικών.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και φέτος υπό την αιγίδα του δήμου Θέρμης. Η επιμέλεια είναι της ΔΕΠΠΑΘ με την πολύτιμη συνεργασία και συνδρομή όλων των Κοινοτήτων, των Επαγγελματιών, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων κ.ο.κ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων είναι αναρτημένο στο site του δήμου Θέρμης.

 

https://www.thermi.gov.gr/christougenna-2023-kathe-mera-giorti-me-pano-apo-40-ekdiloseis-se-olo-to-dimo-thermis/

Exit mobile version