Χωρίς αναδιάρθρωση οι «μικρές» κατηγορίες

Με 12 ομάδες θα διεξαχθεί και φέτος η Σούπερ Λιγκ 2, βάζοντας τέρμα στα σενάρια αναδιάρθρωσης. Στο χθεσινό Δ.Σ. της Ενωσης Σούπερ Λιγκ 2 – Φούτμπολ Λιγκ ελήφθη ομόφωνα η απόφαση, με ημερομηνία έναρξης της σεζόν 2020-2021 να ορίζεται το Σάββατο 24 Οκτωβρίου και κλήρωσης του πρωταθλήματος η 24η Σεπτεμβρίου.

Η Φούτμπολ Λιγκ θα χωριστεί σε δύο ομίλους (Νότιος – Βόρειος) των 11 ομάδων ή θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος, εφόσον υπάρξουν αποχωρήσεις ομάδων λόγω αδυναμίας συμμετοχής.

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 της σεζόν 2021-2022 θα διεξαχθεί με 14 ΠΑΕ, καθώς από τη Φούτμπολ Λιγκ θα ανέβουν τέσσερις ομάδες, ενώ θα υποβιβασθούν οι δύο τελευταίες.

Με βάση την προκήρυξη που υπογράφηκε, θα διεξαχθεί η διαδικασία των πλέι οφ και πλέι άουτ για την άνοδο και την παραμονή, ωστόσο αυτή έρχεται σε αντίθεση με την προκήρυξη της μεγάλης κατηγορίας.

Κι αυτό καθώς προβλέπεται η απευθείας άνοδος των δύο πρώτων ομάδων στη Σούπερ Λίγκ 1, και όχι 1+1, δηλαδή υποβιβασμός του τελευταίου της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ 1 και μπαράζ του 13ου της Σούπερ Λιγκ 1 με τον δεύτερο της Σούπερ Λιγκ 2.

Την απόφαση αναμένεται να πάρει η ΕΠΟ, χωρίς πάντως η κίνηση της μικρής λίγκας να συγκεντρώνει ιδιαίτερες πιθανότητες.

Από τις 12 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, οι 11 κατέβαλαν το παράβολο συμμετοχής αξίας 7.000 ευρώ, πλην του Πλατανιά. Αν η χανιώτικη ΠΑΕ δεν καταβάλει μέχρι σήμερα το ποσό, τη θέση της στην κατηγορία θα πάρει ο Διαγόρας Ρόδου, που τερμάτισε τρίτος στην περυσινή Φούτμπολ Λιγκ.

Exit mobile version