Ακάρ: Είμαστε πάντα υπέρ του διαλόγου, της πολιτικής λύσης και της ειρήνης

Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού σχετικά με την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ήταν σχετικά σε χαμηλούς τόνους

Στο Κας απέναντι από το Καστελόριζο μετέβη την Κυριακή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, την ημέρα της επίσημης επίσκεψης της Ελληνίδας Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού σχετικά με την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ήταν σχετικά σε χαμηλούς τόνους, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία έκανε εκείνα που έπρεπε να γίνουν με βάση τις σχέσεις καλής γειτονίας και περιμένει τα ίδια και από την άλλη πλευρά.

«Εμείς είμαστε πάντα υπέρ του διαλόγου και των πολιτικών λύσεων. Στο θέμα της καλής γειτονιάς κάναμε εκείνα που έπρεπε να γίνουν και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Το ίδιο περιμένουμε και από την άλλη πλευρά. Εάν ανταποκριθούν στα αιτήματά μας, θα καταφέρουμε να διασφαλίσουμε ώστε η περιοχή να γίνει μία ζώνη ειρήνης και σταθερότητας το συντομότερο δυνατό. Θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι αν συμβεί αυτό», δήλωσε.

Ο Χουλουσί Ακάρ και οι αρχηγοί των τριών όπλων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων είχαν επαφές με τη στρατιωτική διοίκηση στο Κας της Αττάλειας, ενώ πήραν μέρος και στο μνημόσυνο του λοχαγού του πυροβολικού Μουσταφά Ερτουγρούλ Ακέρ.

Exit mobile version