22 Ιανουαρίου, 2021
skglive.gr
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Διεθνές
  • Αθλητικά
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • LIFESTYLE
No Result
View All Result
skglive.gr
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Διεθνές
  • Αθλητικά
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • LIFESTYLE
No Result
View All Result
skglive.gr
No Result
View All Result
Home Πολιτική

Μητσοτάκης: «Προαγοράσαμε 25 εκατ. δόσεις εμβολίων. Είναι παραπάνω από όσα χρειαζόμαστε…»

12 Ιανουαρίου 2021
in Πολιτική
Μητσοτάκης: «Προαγοράσαμε 25 εκατ. δόσεις εμβολίων. Είναι παραπάνω από όσα χρειαζόμαστε…»
0
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 παραχωρεί αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Γνωρίζαμε ότι θα έρθει και δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα το Φθινόπωρο, το οποίο θα ήταν πιο βίαιο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνέντευξης, λέγοντας πως από το καλοκαίρι η κυβέρνηση ενίσχυσε το ΕΣΥ καθώς θα δεχόταν πίεση.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η Ελλάδα τα έχει καταφέρει σχετικά καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες στο μέτωπο του κορονοϊού προσθέτοντας πως, «η πανδημία υποχωρεί τις τελευταίες ημέρες, υποχωρούν οι νοσηλείες και οι διασωληνωμένοι».

Υπογράμμισε μάλιστα, πως την Παρασκευή θα γίνει σύσκεψη για να καθοριστεί το σχέδιο για το άνοιγμα της Οικονομίας.

Δείτε live την συνέντευξη του πρωθυπουργού

Πίνακας Περιεχομένων

  • «Δεν υπήρξε εισήγηση για lockdown στη Θεσσαλονίκη πριν από τον Άγιο Δημήτριο»
  • «Στερείται σοβαρότητας η πρόταση Τσίπρα»
  • «Επιτυχία η προαγορά 25.000.000 εμβολίων» – 2.000.000 εμβολιασμοί μέχρι το Μάρτιο
  • «Το δεύτερο κύμα δεν είχε σχέση με το άνοιγμα του τουρισμού»
  • «Κάποιες χώρες θα ζητούν έγγραφα σχετικά με τον εμβολιασμό»
  • Τι αναφέρει για τους εμβολιασμούς κυβερνητικών στελεχών
  • «Λειτούργησε το click away»
  • «Η Εκκλησία συμμορφώθηκε τα Θεοφάνεια»
  • «Δεν θα είναι εκλογική χρονιά το 2021»

«Δεν υπήρξε εισήγηση για lockdown στη Θεσσαλονίκη πριν από τον Άγιο Δημήτριο»

Αναφορικά με την εικόνα της συμπρωτεύουσας, η οποία βρέθηκε στη δίνη του κορονοϊού το Νοέμβριο αμέσως μετά τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «ουδέποτε η επιτροπή μας εισηγήθηκε lockdown στη Θεσσαλονίκη πριν τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου», δείχνοντας ένα γράφημα είπε πως η επιδημιολογική καμπύλη άρχισε να αυξάνεται στις αρχές Νοεμβρίου και όχι στα μέσα Οκτωβρίου.

«Έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη στήριξη του ΕΣΥ στην Βόρειο Ελλάδα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στερείται σοβαρότητας η πρόταση Τσίπρα»

Αναφορικά με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τα εμβόλια, ο Πρωθυπουργός τόνισε «πως η πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αγοράσουμε πατέντες του εμβολίου και τα παράξουμε εδώ, στερείται σοβαρότητας» και πρόσθεσε πως «δεν είναι αντιπολίτευση, είναι απογοήτευση».

Παράλληλα, απέρριψε την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. «Γιατί να συζητήσουμε πίσω από κλειστές πόρτες ενώ μπορούμε να τα συζητήσουμε όλα στη Βουλή;», διερωτήθηκε.

«Επιτυχία η προαγορά 25.000.000 εμβολίων» – 2.000.000 εμβολιασμοί μέχρι το Μάρτιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε επιτυχία της Ευρώπης την ταυτόχρονη αγορά των εμβολίων.

«Η Ελλάδα έχει προαγοράσει 25.000.000 εμβόλια. Έχουμε δηλαδή προαγοράσει το διπλάσιο αριθμό εμβολίων από ό, τι χρειαζόμαστε. Αν κάποιος πιστεύει ότι πρέπει να αγοράσουμε κι άλλα, θα είναι οι πρώτοι που θα μας κατηγορήσουν ότι το κάνουμε για άλλους λόγους. Ειδικά μετά τον Απρίλιο θα έχουμε υπέρ αρκετά εμβόλια για να κατανείμουμε με ένα λογικό τρόπο τα εμβόλια που έχουμε στην διάθεσή μας», σημείωσε.

«Θα έχουμε μέχρι τα τέλη Μαρτίου περί τα 4 εκατομμύρια δόσεις, άρα θα μπορέσουμε να εμβολιάσουμε περί τα 2 εκατομμύρια συμπολιτών μας», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είπε πως «από τον Φεβρουάριο θα δημιουργήσουμε στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη 4 μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα».

Σημείωσε δε πως η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε διμερείς συμφωνίες για προμήθεια εμβολίων.

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να παραβιάσουμε την Ευρωπαϊκή συμφωνία», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το δεύτερο κύμα δεν είχε σχέση με το άνοιγμα του τουρισμού»

Αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού κατά τη φετινή σεζόν εμφανίστηκε στη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης «Η πορεία του τουρισμού φέτος θα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με πέρυσι», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο ιός είναι εποχικός κι αν προσθέσουμε σε αυτό τον εμβολιασμό και την καλύτερη ιχνηλάτηση, αυτό με κάνει αρκετά σίγουρο πως όχι απλά θα σώσουμε την τουριστική περίοδο, αλλά θα είναι και καλύτερη από την περσινή», επεσήμανε.

Ενώ, για ακόμη μια φορά σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία συσχέτιση του ανοίγματος του τουρισμού με το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας.

«Κάποιες χώρες θα ζητούν έγγραφα σχετικά με τον εμβολιασμό»

Σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε στην Κομισιόν για Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε «να μην έχουμε αυταπάτες πως κάποιες χώρες ή εταιρείες θα ζητούν έγγραφα σχετικά με τον εμβολιασμό».

Τι αναφέρει για τους εμβολιασμούς κυβερνητικών στελεχών

Σε ερώτηση για τον σάλο που ξέσπασε αναφορικά με τους εμβολιασμούς αρκετών κυβερνητικών στελεχών κατά προτεραιότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως: «έγινε εμβολιασμός πολύ περιορισμένων κρατικών αξιωματούχων που έπρεπε να διασφαλίσουν τη συνέχιση του κράτους. Σταματήσαμε εκεί και οι υπόλοιποι θα εμβολιαστούν με τη σειρά τους».

«Λειτούργησε το click away»

Αναφορικά με τη λειτουργία της αγοράς, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το click away, λειτούργησε, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η Επιτροπή θα εισηγηθεί την Παρασκευή το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

«Θέλουμε να δώσουμε στους ειδικούς τα εφόδια για να πάρουν τις αποφάσεις με γνώμονα τη δημόσια υγεία, αλλά και την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας», τόνισε.

«Ξέρω πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην πραγματική οικονομία. Το Κράτος ήταν, είναι και θα είναι δίπλα σε επιχειρήσεις και εργαζομένους. Αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση κινήθηκε με ταχύτητα και με διάρκεια επεσήμανε», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Έχουμε δώσει πολλά χρήματα και σας λέω πως θα συνεχιστεί η επιστρεπτέα προκαταβολή για όσο υπάρξει αυτή η ανάγκη».

Ερωτηθείς για την επιστρεπτέα προκαταβολή και το εάν θα κληθούν οι επιχειρήσεις να την επιστρέψουν, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Θα το δούμε. Δεν θέλω να προκαταλάβω οποιαδήποτε κυβερνητική απόφαση».

«Η Εκκλησία συμμορφώθηκε τα Θεοφάνεια»

Όσον αφορά στα Θεοφάνεια και την αρχική διαφωνία της Εκκλησίας για τα μέτρα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «υπήρχε διαφωνία για τα Θεοφάνεια. Δεν είχαμε την ίδια άποψη. Τρέφουμε τεράστιο σεβασμό στην Εκκλησία, αλλά μετά τη διαφωνία που είχαμε η Εκκλησία συμμορφώθηκε απόλυτα».

«Αντικείμενο των διερευνητικών επαφών η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών»
Στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως στις 26 Ιανουαρίου δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, αλλά συνομιλίες.

«Επιδιώξαμε την επανέναρξη των διερευνητικών. Είναι άτυπες συνομιλίες, ενώ θέσαμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, που είναι σαφές. Καμία δραστηριότητα στην ελληνική ΑΟΖ και να συνεχίσουμε από εκεί που συνεχίσαμε. Καθορισμός θαλάσσιων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο».

Ερωτώμενος για τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η τωρινή κυβέρνηση δεν θα συζητήσει θέματα τα οποία δεν συζήτησε και οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν.

«Δεν θα συζητήσει καμία ελληνική κυβέρνηση θέματα όπως η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών», είπε.

«Έχω την διάθεση και την ελπίδα ότι θα βρούμε ένα μακροπρόθεσμο πλαίσιο συνεννόησης με την Τουρκία», συμπλήρωσε.

«Δεν θα είναι εκλογική χρονιά το 2021»

Τέλος και στα σενάρια πρόωρων εκλογών έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως η «πρόθεσή μου είναι η κυβέρνηση αυτή να εξαντλήσει την τετραετία».

Source: hairt.gr

Σχετικά Άρθρα

Rafale: Πέφτουν την Δευτέρα οι υπογραφές – Στην Αθήνα η Φλοράνς Παρλί
Πολιτική

Rafale: Πέφτουν την Δευτέρα οι υπογραφές – Στην Αθήνα η Φλοράνς Παρλί

22 Ιανουαρίου 2021
Τσίπρας: «Θέατρο του παραλόγου» από την κυβέρνηση για τους κυνηγούς και τους ψαράδες
Πολιτική

Τσίπρας: «Θέατρο του παραλόγου» από την κυβέρνηση για τους κυνηγούς και τους ψαράδες

21 Ιανουαρίου 2021
ΚΥΣΕΑ: Αυξάνεται κατά 3 μήνες η θητεία στο Στρατό Ξηράς
Featured

ΚΥΣΕΑ: Αυξάνεται κατά 3 μήνες η θητεία στο Στρατό Ξηράς

21 Ιανουαρίου 2021
Ταραντίλης: Αγωνία για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων – Αύριο η εισήγηση της επιτροπής
Πολιτική

Ταραντίλης: Αγωνία για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων – Αύριο η εισήγηση της επιτροπής

21 Ιανουαρίου 2021
Μητσοτάκης για ελληνοτουρκικά: Προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αν δεν τα καταφέρουμε
Featured

Μητσοτάκης για ελληνοτουρκικά: Προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αν δεν τα καταφέρουμε

21 Ιανουαρίου 2021
Νέα «εισβολή» Τούρκων στο Αιγαίο: Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών σε Στρογγύλη και Ανθρωποφάγους
Πολιτική

Νέα «εισβολή» Τούρκων στο Αιγαίο: Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών σε Στρογγύλη και Ανθρωποφάγους

20 Ιανουαρίου 2021
Load More
Next Post
Θρίλερ με το θάνατο της 22χρονης στο Πανόραμα: Δυστύχημα για μια selfie ή εγκληματική ενέργεια;

Θρίλερ με το θάνατο της 22χρονης στο Πανόραμα: Δυστύχημα για μια selfie ή εγκληματική ενέργεια;

Θρίλερ στην Αυστρία με απέλαση Τούρκου κατάσκοπου ‑ δολοφόνου

Θρίλερ στην Αυστρία με απέλαση Τούρκου κατάσκοπου ‑ δολοφόνου

Κορονοϊός: Οι 3 φόβοι των λοιμωξιολόγων για τρίτο κύμα του ιού στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Οι 3 φόβοι των λοιμωξιολόγων για τρίτο κύμα του ιού στην Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Κρούσμα κορωνοϊού σε Δημοτικό Σχολείο – “Λουκέτο” στο τμήμα για 14 ημέρες

Θεσσαλονίκη: Κρούσμα κορωνοϊού σε Δημοτικό Σχολείο – “Λουκέτο” στο τμήμα για 14 ημέρες

Βόλος: 25χρονος έπεσε στο κενό από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας

Βόλος: 25χρονος έπεσε στο κενό από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

skglive.gr

© 2020 Skglive

Menu

  • Blog
  • Skglive
  • Ζώδια

Follow Us

  • Αρχική
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Διεθνές
  • Αθλητικά
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Lifestyle
  • Καιρός
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Ζώδια

© 2020 Skglive