4 Μαρτίου, 2021
skglive.gr
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Διεθνές
  • Αθλητικά
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • LIFESTYLE
No Result
View All Result
skglive.gr
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Διεθνές
  • Αθλητικά
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • LIFESTYLE
No Result
View All Result
skglive.gr
No Result
View All Result
Home Featured

Λιανεμπόριο: Ο συνωστισμός έξω από τα μαγαζιά φέρνει αλλαγές – Σκέψεις για «κόφτη» στα SMS

25 Ιανουαρίου 2021
in Featured, Ελλάδα
Λιανεμπόριο: Ο συνωστισμός έξω από τα μαγαζιά φέρνει αλλαγές – Σκέψεις για «κόφτη» στα SMS
0
SHARES
Share on FacebookShare on Twitter

Όλα τα σενάρια για να μπει φρένο στους «πονηρούς» με τα διπλά και τριπλά μηνύματα – Πώς η Αστυνομία θα πιάνει όσους σβήνουν μηνύματα, για να κυκλοφορούν περισσότερες ώρες – Βατόπουλος: Αν αυξηθούν τα κρούσματα θα εισηγηθούμε να κλείσουν τα καταστήματα

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει σε κυβέρνηση και ειδικούς από τις εικόνες συνωστισμού στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους το Σαββατοκύριακο.

Οι πολίτες, με την αποστολή του κωδικού «2» στο 13033, έχουν την δυνατότητα, μέσα σε δυο ώρες να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Αυτό ωστόσο που διαπιστώθηκε είναι ότι αρκετοί ήταν εκείνοι που έστειλαν περισσότερα του ενός SMS, προκειμένου να πολλαπλασιάσουν τον χρόνο που βρίσκονταν εκτός σπιτιού.

Στο «τραπέζι» του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν μπει μια σειρά από μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να κλείσει ξανά τα καταστηήματα.

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού είπε ότι με το να στέλνουν διπλό και τριπλό SMS για να παραμείνουν στα καταστήματα «κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους».

«Πρέπει ο καθένας να δείξει αυτοπειθαρχία, να σεβαστεί τον εαυτό του. Μην νομίζει ότι με τα επαναλαμβανόμενα SMS κοροϊδεύει το κράτος, τον εαυτό του κοροϊδεύει», τόνισε κ. Σταμπουλίδης.

Σήμερα μιλώντας στον ΑΝΤ1 επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για τις ώρες που θα επιτρέπεται οι πολίτες να κάνουν τα ψώνια τους, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, στο πλαίσιο των μέτρων για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου δήλωσε πως ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι να χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή e-katanalotis, προκειμένου ο πολίτης να βλέπει στο κινητό του τον διαθέσιμο χρόνο που έχει προκειμένου να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του, επισημαίνοντας όμως ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, όπως είναι ότι ορισμένες ηλικιακές ομάδες δεν έχουν τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσουν.

Είναι λάθος να θεωρούμε ότι στέλνοντας πολλά SMS, ξεγελάμε το σύστημα και το Κράτος, τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης, εξηγώντας πως φέρνουμε σε δύσκολη θέση την πολιτεία που καλείται να λάβει περιοριστικά μέτρα, ενώ συμπλήρωσε πως έχουμε πατριωτική ευθύνη για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας.

Πως η αστυνομία θα πιάνει όσους σβήνουν μηνύματα για να κάνουν τα ψώνια τους περισσότερη ώρα

Ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Στράτος Μπαλάσκας μιλώντας στο OPEN, υποστήριξε ότι «βγήκαν όλοι έξω. Είχαμε ουρές 100 και 200 μέτρων κυρίως σε καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και ιδιαίτερα στην Ερμού. Όμως έγινε χαμός σε όλη την Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τον Βόλο και την Πάτρα. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι θα είναι σε αυτή την έκταση».

Σύμφωνα με τον ίδιο βεβαιώθηκαν πολλά πρόστιμα έξω από τα καταστήματα για υπέρβαση ορίου SMS με τον κ. Μπαλάσκα να εξηγεί ότι εφαρμόστηκε μια νέα εντολή: «να μπορούμε να ελέγχουμε τα SMS και να κάνουμε αντιπαραβολή με την ώρα της απόδειξης αγοράς».

Ο Σταύρος Μπαλάσκας είπε ότι διαπιστώθηκε πως αρκετοί πολίτες έσβηναν τα SMS και έστελναν άλλα, ενώ κάποιοι δεν είχαν στείλει καθόλου. Σε κάποιες περιπτώσεις «παρατηρήθηκαν αποκλίσεις 4, 5, 6 και 7 ωρών (από το όριο των 2 ωρών)».

Σύψας: Παίζουμε με τη φωτιά, δεν ξέρω αν με αυτές τις εικόνες μπορεί να μείνει ανοιχτή η αγορά

«Καμπανάκια κινδύνου» έκρουσε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού στην αγορά.

Όπως είπε ο κ. Σύψας μιλώντας στο MEGA, θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα κατά της κινητικότητας εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Η επιδημία είναι ακόμα άσχημη, ενώ έχει έρθει και η μετάλλαξη η οποία μεταδίδεται ταχύτατα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες» ανέφερε ο Νίκος Σύψας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για άμεση εισήγηση από την επιτροπή λοιμωξιολόγων για κλείσιμο της αγοράς. «Παίζουμε με τη φωτιά. Δεν ξέρω αν με τις εικόνες αυτές θα μπορεί να συνεχίσει η αγορά να είναι ανοιχτή», είπε ο καθηγητής, ενώ παραλλήλισε την κατάσταση με τις εικόνες συνωστισμού τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο. «Είχαμε δει τα Χριστούγεννα στο Harrod’s και δείτε τώρα που είναι το Λονδίνο. Οι εικόνες της Ερμού δεν μας δείχνουν αποστάσεις αλλά συνωστισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σύψας.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας για τις εικόνες του Σαββατοκύριακου με την έντονη κινητικότητα σημείωσε ότι «προφανώς υπάρχει ανησυχία για αναζωπύρωση των κρουσμάτων». Ενώ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που αυξηθούν τα κρούσματα «να γίνει εισήγηση για κλείσιμο του λιανεμπορίου». Όπως εξήγησε, «αυξημένη κινητικότητα σημαίνει αυξημένα κρούσματα».

Υπογράμμισε δε, πως η επιτροπή είχε τονίσει ότι μοναδική προϋπόθεση να ανοίξει το λιανεμπόριο ήταν η τήρηση του δίωρου. Κάλεσε παράλληλα, την Πολιτεία να βρει έναν τρόπο, ώστε να μπορεί να τηρηθεί.  Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, σημείωσε ότι δεν υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος να επηρεαστεί, λόγω της μετάλλαξης. Όμως, όπως τόνισε, «καθυστερώντας τους εμβολιασμούς δίνουμε την ευκαιρία να μεταλλάσσεται και να εξαπλώνεται».  

Source: protothema.gr
Tags: Λιανεμπόριο

Σχετικά Άρθρα

Το «Στοπ Ερντογάν» ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων
Featured

Το «Στοπ Ερντογάν» ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων

4 Μαρτίου 2021
Νέα βίντεο από την στιγμή του ισχυρού σεισμού – Πολίτες έτρεχαν να σωθούν
Ελλάδα

Νέα βίντεο από την στιγμή του ισχυρού σεισμού – Πολίτες έτρεχαν να σωθούν

4 Μαρτίου 2021
Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα μήνυση για βιασμό σε βάρος του
Featured

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα μήνυση για βιασμό σε βάρος του

4 Μαρτίου 2021
Διευθυντής σχολείου στον Τύρναβο: Πώς σώσαμε τους μαθητές από τον σεισμό της Ελασσόνας
Featured

Διευθυντής σχολείου στον Τύρναβο: Πώς σώσαμε τους μαθητές από τον σεισμό της Ελασσόνας

4 Μαρτίου 2021
Πάιατ: Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να πουλήσουν μαχητικά F-35 στην Ελλάδα
Featured

Πάιατ: Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να πουλήσουν μαχητικά F-35 στην Ελλάδα

4 Μαρτίου 2021
Μετακίνηση εκτός νομού: Για ποιους δεν ισχύει η απαγόρευση – Οι 6 εξαιρέσεις
Featured

Μετακίνηση εκτός νομού: Για ποιους δεν ισχύει η απαγόρευση – Οι 6 εξαιρέσεις

4 Μαρτίου 2021
Load More
Next Post
Διερευνητικές Ελλάδας – Τουρκίας: Παρών και ο εκπρόσωπος του Ερντογάν

Διερευνητικές Ελλάδας - Τουρκίας: Παρών και ο εκπρόσωπος του Ερντογάν

Παράταση καταβολής αναπηρικών συντάξεων και άλλων παροχών μέχρι τις 30 Απριλίου 2021

Παράταση καταβολής αναπηρικών συντάξεων και άλλων παροχών μέχρι τις 30 Απριλίου 2021

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες - Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Κλιματική αλλαγή: Κάθε χρόνο χάνονται από τον πλανήτη 1,3 τρισ. τόνοι πάγων

Κλιματική αλλαγή: Κάθε χρόνο χάνονται από τον πλανήτη 1,3 τρισ. τόνοι πάγων

Ιωάννινα: Τα 2 σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές για την τραγωδία

Ιωάννινα: Τα 2 σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές για την τραγωδία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

skglive.gr

© 2020 Skglive

Menu

  • Blog
  • Skglive
  • Ζώδια

Follow Us

  • Αρχική
  • Ελλάδα
  • Πολιτική
  • Διεθνές
  • Αθλητικά
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Lifestyle
  • Καιρός
  • Περιβάλλον
  • Πολιτισμός
  • Τουρισμός
  • Ζώδια

© 2020 Skglive